måndag 20 juli 2009

Måste......


....bjuda på ett fantastiskt smarrigt recept från Leilas "a pice of cake" igen och det är busenkelt att göra. Här är receptet på Bottans snabba bärkaka;








125g smör
1,5 dl strösocker
2 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
2 dl färska eller frysta bär

¤ Sätt ugnen på 175 grader.

¤ Koka upp smör och socker och låt puttra någon minut. Låt svalna.

¤ Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smörsockret. Tillsätt ägget.

¤ Smöra och bröa en kakform med löstagbar botten. Häll i smeten.

¤ Rulla bären i 1 msk mjöl, skaka bort överflödigt mjöl och strö bären över kakan.

¤ Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.


Av njuts bäst ljummen och med en klick vaniljglass.
Ha en skön dag!

Inga kommentarer: