
....bjuda på ett fantastiskt smarrigt recept från Leilas "a pice of cake" igen och det är busenkelt att göra. Här är receptet på Bottans snabba bärkaka;
125g smör
1,5 dl strösocker
2 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
2 dl färska eller frysta bär
¤ Sätt ugnen på 175 grader.
¤ Koka upp smör och socker och låt puttra någon minut. Låt svalna.
¤ Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smörsockret. Tillsätt ägget.
¤ Smöra och bröa en kakform med löstagbar botten. Häll i smeten.
¤ Rulla bären i 1 msk mjöl, skaka bort överflödigt mjöl och strö bären över kakan.
¤ Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
Av njuts bäst ljummen och med en klick vaniljglass.
Ha en skön dag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar