måndag 12 april 2010

Kudd...drömmar.....eller kanske snarare kudd-mani. Som vanligt när jag går igång gör jag det ordentligt och nu är det kuddar till makens och mina sängar. Inspirationen var mina nya kuddar från H&M. Tanken var från början att de skulle pryda sängarna men de såg rätt ensamma ut där ...så det var bara att börja leta i gömmorna. Ibland är det bra att vara samlare och sakletare.... än så länge har jag bara hunnit klippa till delarna till fem kuddar.
Bland de tyger jag hittade i garderoben fanns ett mörkblått linnetyg som inhandlades förra sommaren och var tänkt till att göra Sashiko-broderi på. Äntligen får jag nu en anledning att sätta mig med detta - enkla vita förstygn på mörkblå botten. Boken om detta fantastiskt effektfulla broderi heter Sachiko - brodera på japanskt vis och är skriven av Agnés Delagave - Calvet. En mycket inspirerande bok. Med ett vitt lingarn sydde jag igår kväll det ena broderiet tagit från boken och det gick så fort. Hoppas inspirationen och orken finns kvar ikväll också, så jag hinner brodera den andra kudden. Ha en skön dag!

1 kommentar:

Malin sa...

Ja kuddmani är det inte svårt att råka ut för! Har det jag också! Vilket elegant broderi du gjort. Verkligen jättefint! Jag har också den boken om japanskt broderi, men jag har inte provat något i den ännu. Kanske tar fram den i sommar. Det är ju väldigt rogivande att brodera.
Må så gott!
/Malin