måndag 31 augusti 2009

Rönnbär och nypon....






..pyssel. Förra veckan var hektisk, som vanligt, men Lilkillen och jag hann ändå med att göra lite höstpyssel. Jag brukar försöka göra något med rönnbär varje år för jag tycker det är så fint och roligt. I år blev det girlanger och hjärtan. Jag är riktigt sugen på att göra en rönnbärskrona, men det får bli ett senare projekt. Ha en skön dag!

onsdag 26 augusti 2009

Grrrr...




..attis-vimplar har jag och Lilltjejen sytt idag, eftersom Lillkillen ska ha kalas i helgen. Jag testade en ny söm på min maskin som liknar langettstygn. Det var super svårt att få det snyggt i hörnen och i kurvorna på bokstäverna men efter mycket pill och handvevande det blev riktigt bra tillslut. Vimplarna är en favorit i repris som jag hittade mönster och inspiration till i Stoff & Stils vårkatalog för hemtextilier. Ha en skön dag!

söndag 23 augusti 2009

Feber.....



...och bullar blev det idag. Lillkillen vaknade med feber i morse så det har varit en inne dag idag och det var det som ledde till bullbaket. Efter en halv dag inne är jag mycket rastlös. Jag har knappast bakat kanelbullar sedan man fick göra det i hemkunskapen i 8:an. Därför blev det inte så fina men däremot mycket goda kanelbullar. Jag har bakperioder och hösten är en sådan säker period för mig. Då vill man sitta inne och mysa med kaffe och nybakt. Vi får se om Lillkillen är feberfri imorgon eller om man måste baka imorgon igen : ) Ha en skön dag!

fredag 21 augusti 2009

FF........

















...som i Fredag Förmiddag. Här är vad vi hunnit hittills. Just nu sover juvelerna så jag passar på att göra ett snabbt inlägg. Invigde min bok "Baka i långpanna - en räddande ängel" av Laila Wikström och Doris Bergström, med att göra ett super enkelt lingonbröd. Det bakas på 4 tsk bikarbonat, 2 tsk bakpulver, 7 dl vetemjöl, 7 dl rågsikt , 7 dl grahamsmjöl, 1,5 dl lingonsylt, 1,5 dl sirap, 2 tsk salt, och 1 l fil 40 min i nedre delen av ugnen på 185 c. Ssssssssså smidigt och inte minst lika gott. Ha en skön dag!

måndag 17 augusti 2009

Det kliar i fingrarna.....



...så jag var tvungen att göra ett tackkort till en vän som hade kräftskiva förra helgen.

söndag 16 augusti 2009

Rastlös?


Jag fick frågan i ett mail om jag var rastlös? Mitt svar fick bli - Ja, om jag bara hade tid! För det är precis så det känns. Den här veckan har maken börjat arbeta och det har varit back to reality. Jag hinner inget och gör massor. Hur går det ihop sig? Det kan kanske bero på att tvåbarnschocken slagit till (våra barn är mycket snälla när de inte konstant gnäller eller säget nej till allt). Jag intalar mig att så småningom kommer säkert logistiken att gå ihop sig och det finns mer tid till annat. Vi håller på att göra om i ett av våra rum för att Lilltjejen ska få ett eget rum. Jag hatar att rensa men älskar när det är gjort, just nu är det bara rörigt här hemma. Dessutom sneglar jag på garnnystanen, kollar upp nya bröd recept, köper citronsyra inför eventuell saftning, funderar kring sömnadsprojekt, ser hur äpplen mognar för att plockas, mm..... Ja, enda ordet jag kan sätta på det är rastlös......Ha en skön dag!

söndag 2 augusti 2009

Dop...


..klänningen fick plockas fram igen i helgen då Lill tjejen döptes. Jag sydde den till Lill killens dop efter ett mönster framtaget av Ann-Sofie Svansbro för Hemslöjden i Östergötland. Det finns två olika modeller en med tyllblus och tyllkant ned till och den jag sydde med kedjestygnshjärtan på rad. Jag föll för enkelheten i modellen och att man broderar in barnens namn och födelsedatum i hjärtanen vart efter. Tyllmössan sydde jag till nu. Det är fasligt roligt att göra tyllbroderi, man bara trär tråden genom hålen. Det svåra är att få det att se rakt ut. Därför valde jag det mer ojämna utseendet. Det mesta är sytt för hand och linnet är av finaste kvalité. Det är roligt att ibland få göra något ordentligt från grunden med rejäla material. Idag tror jag det blir en sväng på loppis, kanske kan det finnas en spegel till sovrummet.....kanske eller kanske något annat :) Ha en skön dag!