fredag 31 juli 2009

Lopp...






...is fynden kommer här. Det har varit ett fasligt slipande och betsande. Men så blev de fina också de två stolarna jag köpte på loppis i Gunnebo. Yur att jag fick hjälp : ) Vi (jag) har letat ett tag efter stolar vi kan ha i sovrummet och hänga/slänga kläder på (just nu hängs de på räcket till trappen, inte snyggt!).

Med på bilderna är också de andra fynden jag gjorde.

Skolästerna är i storlek 30, fantastiskt fina och kommer att passa utmärkt någonstans i hallen.

Bland annat sålde en kvinna ut sin nedlagda butik med Lisbeth Dahl saker mm. nya saker helt i min smak och till mycket bra priser. Krokarna kommer att sättas upp ovanför stolen när en spegel också har inhandlats, så jag återkommer om det.

lördag 25 juli 2009

1 år......





...tog det för oss att få upp tapeten i trapphallen. Men nu är den där och det blev otroligt bra. Tapeten är från Cole & Son, The Contemporary Two Collektion och heter Woods. Jag blev förälskad i den när jag såg den i Hildurs hall på bloggen Fixa och dona och tänkte direkt - den måste vi ha i trappan. Mönstret gör att takhöjden känns ännu högre och vår fantastiska lampa skuggar sådär perfekt så att den känns som en förtrollad skog och skapar ännu mer liv i tapeten. Det är nästan så man vill sitta i trappan på kvällarna nu....... men det finns det ingen tid till för jag har varit på loppis och det innebär en hel del projekt och pyssel som jag snart ska visa. Också ska här hållas dop för lill tjejen, så det finns att göra.....nä nu får jag ta och springa lite i trappan..hi hi...Ha en skön dag!

måndag 20 juli 2009

Måste......


....bjuda på ett fantastiskt smarrigt recept från Leilas "a pice of cake" igen och det är busenkelt att göra. Här är receptet på Bottans snabba bärkaka;








125g smör
1,5 dl strösocker
2 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
2 dl färska eller frysta bär

¤ Sätt ugnen på 175 grader.

¤ Koka upp smör och socker och låt puttra någon minut. Låt svalna.

¤ Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smörsockret. Tillsätt ägget.

¤ Smöra och bröa en kakform med löstagbar botten. Häll i smeten.

¤ Rulla bären i 1 msk mjöl, skaka bort överflödigt mjöl och strö bären över kakan.

¤ Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.


Av njuts bäst ljummen och med en klick vaniljglass.
Ha en skön dag!

torsdag 9 juli 2009

T som i ....







Tidningar, gamla tidningar vill säga. Så här i regnrusket måste man ju försöka hitta på något att göra och ett tips från mig är att gå på loppis eller liknande. För de som känner mig väl är detta ingen hemlighet, jag älskar att rota bland gammal skrot och har alltid gjort. När jag bodde hemma brukade mina föräldrar tröttsamt säga att- "vi kör dit sk##en, och du kommer hem med den och har dessutom betalat för det! ". Förlåt mamma och pappa.........

Mitt tips är i alla fall att leta gamla veckotidningar som Hemmets journal, Året runt, Husmodern mfl. Dels är det roligt att läsa i dem om ex, Brodera själv en danssko - er toffel, eller - Matlagning min hobby!, - Sköt golven rätt och lätt!. Dels brukar de innehålla reklamannonser som gör sig mycket bra som badrumskonst. Här är två tavlor, en har jag i badrummet och en på gästtoan. Läsningen på dessa är minst lika underhållande som tidningarna de kom från.

Hyllan eller hängaren är också ett eget pyssel. Jag köpte en tavellist och några trådkrokar och vips så blev det en mycket praktisk hängare med förvaring. Fungerar utmärkt om man inte har så mycket utrymme.

Nog med tips från mig på vad ni kan sysselsätta eder med.....Avslutar istället med "Händiga Husmor" från tidningen Husmodern nr: 5 1955

Citat;

¤ Lägg en tidning under den glesa dörrmattan och sanden kan hällas av utan sopning.

¤ Det är lätt att lossa skruvkorken på saftflaskor som klistrat fast upp och ner i varmt vatten till dess korken ger med sig.

¤ Tvålen varar längre om man fäster en bit stanniolpapper på undersidan.

¤ Vill strykjärnet fastna i plagget? Putsa plattan med vanligt silverputsmedel och den blir ren och slät igen.

¤ Pressvecken på byxorna håller längre om ni först på baksidan väter med lite stärkelsevatten och sedan pressar som vanligt på rätsidan.

Hoppas ni får den skön dag!