onsdag 20 maj 2009

T som i ....





... i trikåmössor. Plötsligt har lillkillen (kanske ska börja kalla honom storkillen nu?) vuxit ur alla kläder på en gång. Efter som det blev höst här igen och regnet stod som spön i backen upptäckte vi att regnstället var för litet. Dagen efter ett nytt införskaffat regnställ hade hans fötter växt ur alla skor också. Bara att fixa större storlekar på gummistövlar, gympadojor och sandaler......Efter som det blev lite svalare på mornarna också behövdes lite nya mössor i rätt storlek. Jag har inte suttit vid maskinen på ett tag nu så det tog en liten stud att fundera ut hur jag enklast kunde vändsy mössorna. (Tur att jag inte jobbar, det hade aldrig fungerat med hjärnsläpp!!!). Jag kunde ju inte låta bli att sy en till lilla syster också. Tänk vilka "ljusa minnen" mina barn kommer att ha om hur de fick klä sig i syskonlika kläder.....ha en skön helg.

måndag 11 maj 2009

Äntligen....





...är filuren ute... Filuren som visade sig vara en liten (3560g och 50cm lång) Prinsessa bestämde sig för att komma ut den 7 maj. Nu ska vi njuta av vår första tid tillsammans och lära känna varandra.......ha en skön dag......

måndag 4 maj 2009

Vad gör man när filuren vägrar komma ut........





....Jo, syr lite när lillkillen är på dagis. Men som vanligt är det för kort om tid och för många projekt. Mönstret till t-shirten och ett par shorts har legat och väntat länge, lika så tanken att göra ett par byxkor till babybodyn jag visat tidigare med landskapsmönstret. Men äntligen (om man nu ska se något positivt med att ungen vägrar komma ut) fick jag några timmar över. Shortsen hann jag inte klart med så dem får ni se vid något senare tillfälle.

Mönstret på t-shirten kommer från Ottobre 3/2008 med modifikation av halsringningen. Förra gången jag sydde tröjor blev halsringningen alldeles för snäv så för att undvika detta gjorde jag en sidknäppning på samma sätt som med en vanlig babybody, vilket fungerade bra. Det som var svårast , och som alltid är svårt, var att få muddarna snygga med vanlig symaskin. En Coverpro eller overlock hade inte suttit fel......

Byxorna hoppas jag blir lagom till filuren.......jag är riktigt nöjd med färgkombinationen....

lördag 2 maj 2009

Vad gör man en fredagskväll.....









....om inte sätter ihop en lampa som har 17000 delar........Vi var på Ikea igår och sprang på denna fina lampa, Maskros. Det var maken som först fastnade för den och vi kunde efter många turer om vad som skulle hänga i trapphallen, enas om att det var denna lampa. Den hade kommit in i förrgår och vi norpade den sista på pallen i butiken...ibland har man tur. Så när sonen = lugnet lagt sig igår kväll öppnade vi förpackningen. Bara vid tanken på alla delar vi skulle sätta ihop blev jag genast trött....... men när vi sedan satte igång gick det smidigt. Vi fick hänga upp den i tvättstugan under monteringen för att vi skulle nå, men det var inte så lätt i alla fall då magen var i vägen mest hela tiden......Vi är supernöjda med den och den blev kanon snygg....även om vi inte lyckats koppla in den ännu, då vi inte har någon stege som fungerar.......jag tänker inte avslöja hur vi fick upp den i taket, men kan avslöja att en roller och teleskopstång var inblandad.....ha en skön dag.