lördag 25 april 2009

Vad gör man en tidig morgon.....








....om inte bakar en sockerkaka av det som råkar finnas hemma. Leilas grundrecept (vad annars) där jag bara lade till blåbär. Hoppas det blir smarrigt. Lyckades också få med några bilder på våra "nya" trädgårdsmöbler som vi fick i julklapp av makens farmor. På påsklovet ställde jag mig och slipade alla och började också måla två stolar men kom på att det kanske inte var så hälsosamt som höggravid att stå med näsan i slipdamm och stark färg. Därför har det dragit ut på tiden med målningsprojektet då bara maken under de stunder jag orkat jaga runt lill killen kunnat måla klart möblerna. De är från någongång runt 50-talet. Jag tror inte det är Grythyttans, men tycker de här är finare faktist. Den mörka skruven ihop med det vita blev pricken över i. Man kan också se hur "fin" baksidan var när vi hade tagit bort den gamla trallen - som ett grustag! Nu har vi äntligen fått vårt fina trädäck, maken och O fixade detta förra helgen. Tack för hjälpen O. Det är dock mycket kvar att göra på baksidan, förra ägarna har inte velat ha så mycket trädgård så därför fyllde de igen halva med jord i något slags trappsystem. Problemet är nu att forsla bort all jord. Sedan ska det läggas gräs och kanske sättas någon bärbuske. Men, men det får ta den tid det tar.......dygnet har bara 24 timmar och just nu prioriterar jag vila i solen och nygräddad sockerkaka.....Ha en skön dag ; )

torsdag 23 april 2009

Här är.....



...anledningen till att det går lite trögt med blogginläggen. Det börjar bli tungt nu och jag är ganska trött, som man brukar bli i såhär i sluter. Imorgon jobbar jag min sista dag, det ska bli skönt att ta sin kaffekopp, gå hem och sätta sig på vårt nybyggda trädäck och njuta några dagar av försommarvädret smhi lovat. Jag ska försöka hinna med att visa hur fint vi fått det på vår lilla baksida så fort som möjligt.......om inte filuren (vilket jag går och hoppas på) bestämmer sig för att äntligen komma ut........ha en skön dag.....

torsdag 9 april 2009

tisdag 7 april 2009

F som i.....






.......fynd och favoriter. Igår var familjen på Hjärta till Hjärta för att se om det fanns någon zinkbalja över till vår baksida. Det fanns det ju naturligtvis inte, i stället sprang jag på denna fina kanna och dessa två blå glasburkarna för bara 125pix. För ungefär 11år sedan såg jag lika dana burkar i ett skyltfönster hos en annan hjälporganisation i en helt annan stad, men köpte dem inte då och har ångrat mig sedan dess. Så när jag fick syn på dem var det ingen tvekan, de åkte i korgen direkt............Vårt nya skåp på gäst-toaletten är en av mina favoriter just nu. Skåpet hittade jag i svärföräldrarnas fritidshus, på vinden i uteförrådet. Det passade perfekt här med två av mina andra glasburkar jag hittat under åren. Ha en skön dag.

onsdag 1 april 2009

V som i.......





Vimplar och VAB. Förra veckan drabbades sonen av hög feber som kom lika fort som den försvann. Hann i alla fall göra lite vimplar mellan sovpassen som sattes upp i hans rum. Det blir nog fler snart men de ska inte sitta i sonens rum....nä, det får bli en överraskning. Vi har påsklov nästa vecka och hoppas verkligen att vårvädret håller i sig efter som vi har utomhus projekt på G. ha en skön dag ; )