lördag 26 april 2008

Vårt kök....

Kök såg ut såhär när vi flyttade in. Äggult på luckorna och gammalt tunt lager av gult fett på resten ugh...
Vi vart överens om att det skulle bli grått, men det finns ju miljoner olika nyanser. Maken fick bestämma detta. Vi bytte också beslag till Ikeas (kommer inte ihåg vad de heter eller om de ens finns kvar) och bytte fläkt. För fanns det stek fett någon stans så var det här.









Och så här blev det. Tänk vad stor skillnaden kan bli med små medel som färg och beslag. Visst hade det varit kul att riva ut hela köket och satt in ett nytt men då skulle ju charmen med att just ha ett tidsenligt (för lägenheten) kök men med modern thatch försvinna.






Den lilla ängeln som hänger på de gamla silarna inhandlades på slöjdmässan i Hjo för några år sedan. Hjärtanet i fönstret finns på Hemslöjden i östergötland. Kakburken är nyligen inhandlad och kommer från Lisbeth Dahl.






















































Den fina bonaden har hängt med i över hundra år i vår släkt. När jag var liten hängde den i min farmor och farfars kök och naturligtvis ska den ju hänga i vårt. Den har lite fel och missar men det gör den bara ännu mer speciell och charmig tycker jag.

fredag 25 april 2008

Det måste firas!


Jippi! Nu kan man hitta min blogg om man söker på nätet. Det ska firas idag med fika i solen.....jag har fortfarande några kärleksmums kvar. På bilden ser ni det senaste tillskottet på balkongen, som smugit sig in bland tusenskönor och penséer. Fågeln finns på Ikea och går på batteri. En liten ljusglimt när det börjar skymma. Ha en skön dag!

tisdag 22 april 2008

Vad blir det om.......

.....det här är huvud ingrediensen? Kärleksmums och Chip Cookies så klart. Receptet på kärleksmumsen finns här och här kommer receptet på de supergoda
Chip Cookies
100g smör, 2dl råsocker eller farinsocker, 1/2 dl strösocker, 1/2 tsk vaniljsocker, 1 ägg, 1 1/2 dl mjöl, 3dl havregryn, 1/2 tsk bikarbonat, 1/2tsk salt, 175g mörk blockchoklad.

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175¤
2.Rör ihop rumsvarmt smör och sockersorterna.
3.Tillsätt ägget under vispning.
4.Blanda havregryn, mjöl, bikarbonat, vaniljsocker, salt. Rör sedan ner blandningen i smeten.
5.Hacka blockchokladen. Blanda ner den i smeten.
6.Klicka ca 24 matskedsstora klickar på bakplåtspapper glest efter som de flyter ut.
7.Grädda kakorna i ugnen ca10min.
8.Låt kakorna kallna på plåten.



Så om ni undrar vad jag gör i dag, så sitter jag på balkongen med näven i kakburken........ha en skön dag

söndag 20 april 2008

I en kruka nära dig..........


Såhär trist var det i hörnet på balkongen idag på morgonen. Det var jag ju tvungen att ändra på. Nu har man i flera veckor blivit näst intill överfallen av påskliljor, pärlhyacinter, tusenskönor, violer och inte minst penséer.........Så jag kunde inte stå emot längre.

Lite skillnad va? Jag har bestämt mig för att skippa balkonglådor i år efter som jag tycker det är så svårt att hitta några som är fina och som passar på vår balkong. Istället får blommor och kommande kryddor trängas på golvet, i amplar, på väggen och på olika pallar mm.
Men det funkar nog bara i år också...................... ........................................här ser ni nämligen en som är ganska nyfiken. Som tur är har han inte kommit på förflyttningsknepen ännu.

fredag 18 april 2008

SM GULD Hv 71!!!

SM GULD, SM GULD ,SM GULD, SM GULD......... Stoooooooooort grattis HV 71 Svenska mästare 2008.
Hv blååååååååå, shallallallalla, Hv blå sha lalalalala..........

torsdag 17 april 2008

Långtids projekt

Här är (ett av mina) långtids projekt. Jag hinner inte så långt när jag väl tar fram det. Mönsterstickningen kräver lite mer fokusering och tid, vilket inte alltid finns efter som varje gång jag tar fram sticket så börjar lillkillen gnälla.
Det ska bli en kofta till lillen. Jag har armarna, krage, kant med knapphål och montering kvar. Lätt som en pannkaka kanske, men känner på mig att det kommer ta tid...... därför gör jag storleken för 2år. Ha en skön dag!

tisdag 15 april 2008

Vår lägenhet

Tänkte visa hur vi bor. Vi flyttade hit sommaren 2004. Det var ingenting gjort i lägenheten på 21år, så här krävdes en rejäl uppfräschning. Efter som varken min man eller jag kan så mycket om renovering och vi hade en ganska stram budget, fick vi göra vad vi kunde av det vi hade. Många kanske tycker att det var en ganska juste tapet i hallen, men det kändes som att gå in i en grotta + att gamla tapeter luktar unket.
Nej, här var vi tvungna att göra drastiska förändringar, kände jag. En hall ska kännas välkomnande och mysig, efter som det är det första man möter när man kommer hem.









Såhär blev det















Är ganska trött på färgen nu, men snacka om att jag gjorde rätt färgval -04, nu när grönt är hetare än någonsin. Har funderat på många nya varianter i hallen, med målad eller tapetserad fondvägg men lagt dem åt sidan efter som jag hoppas på att vi får flytta till hus snart..........

söndag 13 april 2008

Tråkig höstdag....?

Så var det höst igen 14 april!?! Kan det bli tristare när man vaknar upp tjock i halsen, gråfuktigt (nytt ord) ute och en halv grad varmt........
Då är jag glad för sjalen jag virkade för bara någon vecka sedan i alpacka ull. Mönstret på sjalen med virkade spindlar hittade jag hos Sticka & Virka. Ibland är det skönt att inte behöva anstränga sig så mycket men ändå göra något med snyggt resultat. För den som har lite virkvana är detta ett sådant bra projekt. Ha en skön dag.

...........och så här blev det


En hit direkt. Lill killen testade bollen med nappen (som han gör med alla saker genom att slå nappen mot det nya föremålet ) och den blev godkänd. Mönstret hittade jag på Drops Design som har mycket roliga och fina gratis mönster. Sådana här små saker funkar att göra när lillen har sina lugna lekstunder på filten. Då kan jag sitta och små pyssla. Tror jag skulle bli galen annars. Undrar bara hur länge man får så här mycket lugn och ro, innan han kommer på hur man förflyttar sig............

lördag 12 april 2008

fredag 11 april 2008

Tidig vårbalkong


Såhär ser det ut på vår balkong för tillfället, lite väl spar smakat kanske. Kan knappt vänta tills våren kommer på riktigt så man kan börja plantera mer och flytta ut..........

torsdag 10 april 2008

Under konstruktion. I'll be back....